Herb_Miasta_jpg
herb
herb-1
godlo_polski_svg

w Międzyrzecu Podlaskim

Zajęcia kulinarne w 3a

9 lutego w ramach zajęć kreatywnych uczniowie klasy 3a wraz z wychowawcą panią Anitą Krzymowską przygotowali zajęcia kulinarne.  Podczas tych zajęć  dzieci wykonywały smaczne i kolorowe gofry. Najpierw mali kucharze poznawali składniki ciasta na gofry. Później wspólnie piekliśmy je. Dzieci uczyły się  zasad bezpieczeństwa podczas przygotowywania posiłków i korzystania ze sprzętów AGD.

        Uczniowie musieli również wykazać się ogromną cierpliwością, kiedy wszyscy czekali, aż gofry będą gotowe.
Następnie każdy mógł sam zdecydować z czym będzie je jadł. Do wyboru była bita śmietana, dżem, cukier puder, owoce, posypki oraz polewa truskawkowa i malinowa. Wszystkie gofry wyglądały apetycznie, a smakowały jeszcze lepiej. Były tak pyszne, że co niektórzy skorzystali z dokładki.
        3a uwielbia takie kulinarne zajęcia, ponieważ to sama przyjemność spożywać to, co się samodzielnie wykonało.

Po zajęciach wszyscy z uśmiechem na twarzy pytali, kiedy znowu coś pysznego przygotujemy. Już mamy kolejny pomysł na zabawę w małego „Mistrza kuchni”…

Galeria

Anita Krzymowska