9 lutego w ramach zajęć kreatywnych uczniowie klasy 3a wraz z wychowawcą panią Anitą Krzymowską przygotowali zajęcia kulinarne. Podczas tych zajęć dzieci wykonywały smaczne i kolorowe gofry. Najpierw mali kucharze poznawali składniki ciasta na gofry. Później wspólnie piekliśmy je. Dzieci uczyły się zasad bezpieczeństwa podczas przygotowywania posiłków i korzystania ze sprzętów AGD.
Uczniowie musieli również wykazać się ogromną cierpliwością, kiedy wszyscy czekali, aż gofry będą gotowe.
Następnie każdy mógł sam zdecydować z czym będzie je jadł. Do wyboru była bita śmietana, dżem, cukier puder, owoce, posypki oraz polewa truskawkowa i malinowa. Wszystkie gofry wyglądały apetycznie, a smakowały jeszcze lepiej. Były tak pyszne, że co niektórzy skorzystali z dokładki.
3a uwielbia takie kulinarne zajęcia, ponieważ to sama przyjemność spożywać to, co się samodzielnie wykonało.
Po zajęciach wszyscy z uśmiechem na twarzy pytali, kiedy znowu coś pysznego przygotujemy. Już mamy kolejny pomysł na zabawę w małego „Mistrza kuchni”…
Galeria
Anita Krzymowska